ТЕГИ: #Отопление #Выплата пенсий #Субсидии

У сезон кавунів будьте обережні: смугаста ягода може приховувати небезпеку

В Україні – сезон кавунів. Будьте обережні: ця смачна та соковита ягода може таїти небезпеку. Як її розпізнати та які перші симптоми отруєння, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Літні отруєння часто пов’язані із вживанням кавунів та динь. Серед причин – нітрати, що містяться у плодах, та різні кишкові інфекції. Перші симптоми отруєння можуть виникнути через 4-6 годин після вживання кавуна. Серед основних ознак – нудота, розлад шлунку, біль у животі, підвищена температура, слабкість. Якщо це раптом сталося, головне правило – не ігнорувати симптоми й обов’язково звертатися до лікаря», – розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

Фахівці нагадали, як убезпечити себе від отруєння кавунами. Ягоди не слід купувати на стихійних ринках. А ще – відрізати шматок від немитого плоду, аби перевірити його на стиглість.

«Вдома кавун необхідно ретельно помити. Спочатку потріть його щіткою, після – обдайте окропом, холодною водою та дайте висохнути. Розрізаний кавун зберігайте у холодильнику не більше доби», – додали фахівці.

Можна перевірити кавун на наявність нітратів. Для цього шматок м’якоті слід помістити у склянку з водою. Якщо рідина набула яскраво-рожевого кольору – будьте обережні: у баштанній багато нітратів.




Комментарии


Новини Павлограду

    Вчера

  1. 16:16
  2. 14:12
  3. 12:58
  4. 09:58
  5. 25-02-2020

  6. 16:07
  7. 14:10
  8. 12:05
  9. 10:00
  10. 08:50
  11. 24-02-2020

  12. 13:17
  13. 10:25
  14. 08:49
  15. 22-02-2020

  16. 11:56
  17. 21-02-2020

  18. 12:38
  19. 07:51
  20. 20-02-2020

  21. 14:51
  22. 13:34
  23. 10:55
  24. 10:29
  25. 07:17

Больше новостей