ТЕГИ: #Отопление #Выплата пенсий #Субсидии

У сезон кавунів будьте обережні: смугаста ягода може приховувати небезпеку

В Україні – сезон кавунів. Будьте обережні: ця смачна та соковита ягода може таїти небезпеку. Як її розпізнати та які перші симптоми отруєння, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Літні отруєння часто пов’язані із вживанням кавунів та динь. Серед причин – нітрати, що містяться у плодах, та різні кишкові інфекції. Перші симптоми отруєння можуть виникнути через 4-6 годин після вживання кавуна. Серед основних ознак – нудота, розлад шлунку, біль у животі, підвищена температура, слабкість. Якщо це раптом сталося, головне правило – не ігнорувати симптоми й обов’язково звертатися до лікаря», – розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

Фахівці нагадали, як убезпечити себе від отруєння кавунами. Ягоди не слід купувати на стихійних ринках. А ще – відрізати шматок від немитого плоду, аби перевірити його на стиглість.

«Вдома кавун необхідно ретельно помити. Спочатку потріть його щіткою, після – обдайте окропом, холодною водою та дайте висохнути. Розрізаний кавун зберігайте у холодильнику не більше доби», – додали фахівці.

Можна перевірити кавун на наявність нітратів. Для цього шматок м’якоті слід помістити у склянку з водою. Якщо рідина набула яскраво-рожевого кольору – будьте обережні: у баштанній багато нітратів.




Комментарии


Новини Павлограду

    20-09-2019

  1. 14:10
  2. 12:28
  3. 09:44
  4. 08:40
  5. 19-09-2019

  6. 15:45
  7. 13:04
  8. 11:24
  9. 09:50
  10. 08:36
  11. 18-09-2019

  12. 17:05
  13. 15:38
  14. 13:12
  15. 11:20
  16. 09:35
  17. 08:20
  18. 17-09-2019

  19. 15:30
  20. 13:50
  21. 12:29
  22. 09:55
  23. 08:32

Больше новостей